Kącik majsterkowicza rF

Informacje o grze, modach, trybie on-line itd.

Moderator: Ekipa Gry

Regulamin działu
1. Zakaz publikowania linków do nielegalnych gier/modów/cracków;
2. Zakaz poruszania tematów związanych z nielegalnym łamaniem zabezpieczeń gier/modów - piratom nie pomagamy;
3. Zanim zadasz pytanie sprawdź czy problem nie został już omówiony i rozwiązany.
4. Nie dubluj tematów.
5. Jeśli nie masz nic konkretnego do powiedzenia - nie wypowiadaj się. Zaśmiecasz w ten sposób temat uniemożliwiając szybkie dotarcie do ważnych informacji i zajmujesz czas moderatorów, którzy muszą po tobie sprzątać. Wszelkie pogawędki można realizować poprzez komunikator bądź PW. Forum do tego nie służy.
6. Grafiki umieszczaj w postaci linku bądź miniatur z odnośnikiem.

Postprzez ThePablos221 So cze 15, 2013 20:23  Re: Kącik majsterkowicza rF

Witajcie ;)
Czy mógłby ktoś mi podać wskazówki, jak przenieść modele opon z jednego moda do drugiego? :-)
ThePablos221
 
Dołączył(a): Cz sie 18, 2011 11:57

Postprzez ozgutek11d Pn lip 15, 2013 22:30  Re: Kącik majsterkowicza rF

Siemanko. Jak w złym dziale napisałem to proszę o przeniesienie. Mam do was pytanie. Znacie może kogoś kto jest w stanie
wymienić w dfgt mikroprzelacznik? Niestety gwarancja już mi sie skończyła i mam problem....
Obrazek
Avatar użytkownika
ozgutek11d
 
Dołączył(a): N kwi 26, 2009 12:08
Lokalizacja: United States / Monaco / Croatia
GG: 759692

Postprzez Master Cz lip 18, 2013 8:58  Re: Kącik majsterkowicza rF

Daj elektrykowi, sam to wymieni.
Master
 
Dołączył(a): Cz sie 30, 2007 15:10

Postprzez ozgutek11d Cz lip 18, 2013 16:48  Re: Kącik majsterkowicza rF

Ok już się wszystkiego dowiedziałem. Pozdrawiam Oskar
Obrazek
Avatar użytkownika
ozgutek11d
 
Dołączył(a): N kwi 26, 2009 12:08
Lokalizacja: United States / Monaco / Croatia
GG: 759692

Postprzez tabibaboo Pn sie 19, 2013 15:53  Re: Kącik majsterkowicza rF

Witam, czy jeśli chcę zmienić skórkę w bolidzie (innym niż mój) to musze zmieniać to ręcznie w pliku .VEH bolidu ?
Avatar użytkownika
tabibaboo
 
Dołączył(a): Pt cze 26, 2009 14:28

Postprzez iAdam Pn sie 19, 2013 16:03  Re: Kącik majsterkowicza rF

tabibaboo napisał(a):Witam, czy jeśli chcę zmienić skórkę w bolidzie (innym niż mój) to musze zmieniać to ręcznie w pliku .VEH bolidu ?

Podmienić .dds skina którego chcesz zmienić na nowy.
Avatar użytkownika
iAdam
 
Dołączył(a): Pt cze 25, 2010 15:49
Lokalizacja: Szczecin
GG: 3200013

Postprzez tabibaboo Pn sie 19, 2013 18:50  Re: Kącik majsterkowicza rF

Zrobiłem tak jak napisałeś, ale malowanie jest nadal takie samo (nazwałem nowy plik tak samo jak poprzedni, nie zmieniałem nic w pliku .veh). Natomiast w showroomie przeglądając bolidy mam kilka malowań, wszystkie się wczytują bez problemów
Avatar użytkownika
tabibaboo
 
Dołączył(a): Pt cze 26, 2009 14:28

Postprzez iAdam Pn sie 19, 2013 19:43  Re: Kącik majsterkowicza rF

Podmieniłeś dokładnie ten sam .dds? Może ten bolid ma kilka dostępnych malowań?
Avatar użytkownika
iAdam
 
Dołączył(a): Pt cze 25, 2010 15:49
Lokalizacja: Szczecin
GG: 3200013

Postprzez tabibaboo Pn sie 19, 2013 19:50  Re: Kącik majsterkowicza rF

Tak, nowe malowanie nazwałem tak jak podstawowe, a nadal wczytuje się to poprzednie. W showroomie - jak mówiłem - można wybrać różne malowania, wszystkie się wczytują. Gdy zmieniłem w pliku .veh jednego bolidu nazwę "DefaultLivery" na inną bolid był z kolei cały biały...chodzi mi oczywiście o bolid CPU
Avatar użytkownika
tabibaboo
 
Dołączył(a): Pt cze 26, 2009 14:28

Postprzez gornik Pn sie 19, 2013 19:52  Re: Kącik majsterkowicza rF

Rozumiem że nie zastąpiłeś malowania, tylko zmieniłeś sobie po prostu nazwy, dobrze rozumiem??
Obrazek
Avatar użytkownika
gornik
 
Dołączył(a): N lut 21, 2010 12:19
Lokalizacja: Białogard

Postprzez iAdam Pn sie 19, 2013 20:02  Re: Kącik majsterkowicza rF

Zapisując nowe malowanie musisz kliknąć na stary skin, gdy zapyta o podmianę pliku, dajesz TAK.
Avatar użytkownika
iAdam
 
Dołączył(a): Pt cze 25, 2010 15:49
Lokalizacja: Szczecin
GG: 3200013

Postprzez tabibaboo Pn sie 19, 2013 20:15  Re: Kącik majsterkowicza rF

Zrobiłem i tak i tak, a nadal występuje jedna i ta sama skórka. Ma to jakiś związek z tym, że jeżdżę teraz sezon ? W pliku .cch jest ten model bolidu, a nadal nie działa, jedyna różnica w malowaniu była,gdy zmieniłem nazwę "DefaultLivery", ale wtedy z kolei był biały...
Avatar użytkownika
tabibaboo
 
Dołączył(a): Pt cze 26, 2009 14:28

Postprzez leszekkk Wt paź 01, 2013 13:10  Re: Kącik majsterkowicza rF

Witam-mam mały problem z Rfactorem...Niby wszystko działa,ale po wyjściu z danego toru gra w menu głównym zawiesza się i trzeba restartować kompa-nie da się wejść w menagera urządzeń nawet żeby wyłączyć grę.Dodam jeszcze że w replayach gra zapisuje pliki vcr...Macie jakieś pomysły?
leszekkk
 
Dołączył(a): N lip 20, 2008 20:07

Postprzez lukasz95 Cz lis 07, 2013 17:14  Re: Kącik majsterkowicza rF

Witam.
Jak zmienic nazwy tutaj??
http://www.moto-liga.xaa.pl/images/555.gif
W jakim pliku?
lukasz95
 
Dołączył(a): So wrz 07, 2013 11:09

Postprzez Pakomaster10 Cz lis 07, 2013 19:40  Re: Kącik majsterkowicza rF

Nazwy zmienia się w pliku rFm danego modu.
Avatar użytkownika
Pakomaster10
 
Dołączył(a): Cz lis 29, 2007 14:04
Lokalizacja: Trójmiasto

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do rFactor

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

cron